Novel Research online panel
Pentru noi, online research panel înseamnă respect și grijă, pentru tine, pentru responenți, pentru clienții și partenerii noștri de business. Zi de zi ne străduim să asigurăm cea mai bună audiență prin recrutarea din cele mai bune surse online si offline. Printr-o profilare și un screening extensiv reusim sa furnizăm audinte valoroase pe nișe demografice, de obiceiuri de consum sau atitudini la fel de simplu precum eșantioane reprezentative la nivel național într-un timp record.
Novel Research online panel reprezintă o opțiune excelentă în multe situații datorită unei serii de avantaje importante:
1. Reducerea costurilor de market research – prin prisma utilizării tehnologiilor de ultimă generație și reducerea costurilor de personal și transport (operatori de interviu).
2. Acces în timp real la informațiile culese facilitează procesul de analiză, rapoartele fiind disponibile imediat.
3. Timp de realizare scăzut. Panelul online Novel Research oferă acces la un număr mare de respondenți profilați în sub-paneluri, în funcție de nevoile specifice fiecărui client. Odată ce chestionarul este definitivat, acesta va ajunge în doar câteva minute la grupul țintă care dorești să fie investigat. Panelul online Novel Research poate asigura atât extragerea de eșantioane reprezentative la nivel urban cât și accesul la target-uri dificile.
4. Comfort și flexibilitate pentru respondenți. Respondenții pot răspunde la chestionar atunci când le este convenabil, nefiind constrânși de momentul în care sunt apelați de operatorul de interviu. De asemenea, respondenții pot întrerupe completarea chestionarului la un anumit moment și reveni mai târziu. Sistemul de intervievare Novel Research facilitează accesul respondenților la completarea chestionarelor atât de pe calculatorul personal cât și utilizând o tabletă sau un smartphone, design-ul aplicației permițând adaptarea la diferite tipuri de ecrane și rezoluții.
5. Lipsa operatorului de interviu face ca interviurile online să se preteze foarte bine la probleme senzitive sau personale. Numeroase studii efectuate în diverse țări sugerează că în mediul virtual există tendința de a fi mai deschis. Lipsa indiciilor vizuale/auditive (sex, vârstă, statut social şi profesional), comparativ cu alte tipuri de interviuri care presupun facilitarea unui operator de interviu, joacă un rol important în încurajarea deschiderii față de un subiect.
6. Respondentul nu se simte vulnerabil în a dezvălui informaţiile direct unei persoane. Comunicarea asincronă tinde să fie valoroasă în a încetini procesul de comunicare, ceea ce lasă respondenților timp pentru a comunica cu substanță, pemițându-le acestora o reflecție mai profundă asupra realității. Pentru toți cei care sunt timizi sau reticienți în a discuta față în față, mediul virtual este unul degajat în care oricine îşi poate spune punctul de vedere. Pentru aceste tipologii de persoane comunicarea scrisă poate fi mult mai autentică decât cea verbală.