✪ New Product Development

Este o realitate faptul că nevoile consumatorului de astăzi au devenit din ce în ce mai sofisticate, ceea ce în mod firesc duce la întrebarea: Cum pot fi dezvoltate produse de succes pe baza inovației care să satisfacă pe langă nevoile raționale și nevoi sociale, culturale și emoționale?

Natura dinamică și complexă a piețelor pe care desfășurăm proiecte de cercetare ne-a determinat să fim mai mult decât ”vocea consumatorului”. Ne-a determinat să învățăm să înțelegem piața, transformările ce au loc în contextul socio-economic și cum se poate susține o decizie de business.

Necesitatea de a înțelege nevoile consumatorului este universal recunoscută ca factor critic in performanța NPD. Cu toate acestea, multe companii încă nu reușesc să încorporeze suficient de bine “vocea consumatorului” în inovație și NPD. In consecință, se apeleză uneori la tehnici de cercetare neconvențională cu scopul de a găsi insight-uri.

Nu există adevăr absolut și nici metodă sau tehnică universal valabilă de a integra “vocea consumatorului” în inovație si NPD. Tehnicile tradiționale și neconvenționale, cercetarea calitativă și cantitativă se completează una pe cealaltă și din acest punct de vedere nu am încercat să creăm un nou model de generare de insight-uri universal valabil ci să ne diferenţiem prin modul în care integrăm tehnicile de cercetare. Credem în integrarea si utilizarea tehnicilor de cercetare în proporții corelate cu contextul și scopul business-ului pentru că asta am facut și acest fapt ne-a determinat să ne placă cercetarea.

În mod tradițional managerii au o înclinație profesională către metode cantitative pentru că acestea conțin cifre bazate pe teorii statistice și probabilistice. Dacă avem însă în vedere faptul că mediul actual este extrem de dinamic din punct de vedere al mișcărilor pe piață, al lansărilor de noi produse și al repoziționărilor, completarea tehnicilor cantitative cu cele calitative este esențială. Tehnicile calitative dau o paleta de idei ce conduc la o gamă de soluţii – dau posibilitatea de a experimenta și de a face un design creativ – prin înțelegerea nevoilor consumatorilor și a contextului pieţei.