» National Humographic

A trecut aproape un an de când am început să ne gândim la umor în mod serios! Totul a pornit de la un telefon primit de la bunul meu prieten Florin Dragomir (de la Strategescu punct ro): ”Ce zici dacă ne-am apuca să studiem umorul la români?”.

În scurt timp am trecut la treabă și împreuna cu Florin și Răzvan Mătășel (de la Arsenoaiei&Mătășel) am pus bazele unei metodologii complexe de culegere sistematizare și valorificare a umorului românesc, metodologie cu care am aplicat în cadrul competiției organizate de Consiliul Național pentru Dezvoltare și Inovare (CNDI) și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării și Dezvoltării (UEFISCDI).

National Humographic este un proiect de care ne-a ”prins” pe toți pentru că presupune o colaborare strânsă între specialități (consultanță, strategie, creație și cercetare), pentru aplicabilitatea universală a rezultatelor. Pentru noi urmează o etapă de segmentare a consumatorilor pe care abia așteptăm să o începem.

După afișarea rezultatelor, am fost extrem de fericiți să vedem punctajul excelent și comentariile pozitive ale evaluatorilor externi, punctaj care teoretic (conform Planului National de Cercetare Dezvoltare aprobat prin Hotărâre de Guvern) trebuia să ne asigure finanțarea proiectului.

Dar apare și elementul surpriza, o decizie neclară și confuză, care schimbă regulile la sfârșitul jocului! Deși la inițierea sesiunii de depunere a proiectelor pe domeniul pe care noi am aplicat, bugetul alocatat asigura finanțarea a 15 proiecte, la sfărșitul jocului se anunță că se vor finanța doar 9, restul de bani mergând catre un alt domeniu.

Mă gândeam cum ar fi ca la sesiunea de admitere la licee, la liceul ”X” să se anunțe 15 locuri și la liceul ”Y” tot 15. Dupa ce s-au afișat notele, cineva să anunțe că liceul ”X” nu mai are 15 locuri si are doar 9, iar liceul ”Y” are acum 21!

Cum spuneam mai devreme, National Humographic, ”ne-a prins” bine și ne face să continuăm să luptăm pentru acestă idee.

Să ne țineți pumnii …