7 ani de market research

Pe 18 Februarie am împlinit 7 ani de market research 🙂

Statisticile sunt interesante și reprezintă fundamentul în market research. Uneori sunt elemente de breaking news, alteori sursă de dezbateri și, nu în ultimul rând, reprezintă elemtentul de bază al suportului decizional.

Să facem o statistică la împlinirea celor 7 ani despre numărul de clienți mulțumiți? Despre numărul de interviuri realizate? Despre numărul de proiecte?… Într-adevăr ne-ar fi mai ușor să numărăm sticlele de vin decât să descriem vinul, însă din respect pentru ceea ce facem, pentru consumatori și pentru partenerii noștri de business considerăm că povestea de dincolo de statistici reprezintă cu adevărat market research.

În industria aeronautică, Wernher von Braun spunea că “cercetarea este ce faci atunci când nu știi ce să faci”; în marketing management, cercetarea este ceea ce faci atunci când nu știi ce decizie să iei. Partenerii noștri de business au ales serviciile Novel Research pentru a înțelege nevoile consumatorilor, pentru a dezvolta produse noi, pentru a identifica structura piețelor sau, pe scurt, pentru valoarea adăugată statisticilor – in-ter-pre-ta-rea.

Da, într-adevăr, trăim o perioadă de intense schimbări, în care totul evoluează foarte repede, fapt care a dus în market research la transformarea motto-ului “Informația înseamnă putere” în “Interpretarea înseamnă putere”.

Pare incredibil să deții informația dar, în lipsa resorturilor necesare, să nu o poți înțelege? Ei bine, nu! Până și unui super computer i se poate întâmpla 🙂

interpretarea datelor in market research

Așa cum stima de sine este atributul ființei împlinite/desăvârșite în piramida lui Maslow, în cercetarea de piață “sensul” (interpretarea) este definitoriu pentru aceasta. Iar cercetarea de piață este suportul de bază în procesul decizional și eficiența deciziei este direct proporțională cu suportul acesteia.

meaning, creativitate, interpret are in market research

Interpretarea presupune creativitate, iar creativitatea nu numai că există în cercetarea de piață, ci este elementul care o definește. Creativitatea în cercetarea de piață înseamnă să observi, să abstractizezi și să recreezi imaginea grupului țintă în acel sens și acea formă nouă ce nu au mai fost dezvaluite, să vezi soluții care să ofere avantaje.
Paritatea informației nu este suficientă, cercetarea de piață înseamnă să îmbini informații, idei, stări, să faci conexiuni, sa prezinți rezultatele într-o formă nouă, să îi dai un sens NOU.
NOU însemnă exact acel lucru pe care o soluție de tip black box (câteodată menționată ca branded solution sau patul lui Procust) nu o poate realiza.
NOU înseamnă dorința de a face ceva unic, izvorât din inspirație și imaginație.

La Novel Research poți încerca ceva nou. O scurtă descriere a nevoii tale de cunoaștere este suficientă pentru ca echipa noastră să elaboreze o ofertă de cercetare croită special pe nevoile tale. O ofertă care să îți dea posibilitatea să descoperi tipologii, tendințe și modele chiar și acolo unde nu par să existe.