» educaţia financiară la români 2011

EDUCAȚIE FINANCIARĂ ÎN ROMÂNIA

PROIECT REALIZAT PENTRU PROVIDENT FINANCIAL ROMÂNIA

[NOIEMBRIE 2011] [Esantion: 1023 respondenți, Național Reprezentativ] [Metodă culegere date: CATI]

1. BUGETUL DE VENITURI ȘI CHELTUIELI

Aproximativ jumătate dintre români (47 %) declară că nu reușesc să economisească bani pentru că nu câstigă suficient. În cazul celeilalte jumătăţi a populaţiei, se pot distinge diferenţe între comportamentele de economisire, dintr-o perspectivă demografică, în funcție de gradul de urbanizare: locuitorii din mediul urban, cu excepția Bucureștiului, declară că pun bani deoparte în mod constant, în timp ce bucureştenii economisesc mai rar, doar pentru lucruri importante și investiții. Românii din mediul rural se înscriu preponderent în categoria celor care nu au suficienţi bani pentru economii.

Românii sunt grijulii când vine vorba despre gestionarea propriilor finanţe. 70% declară că țin o evidență atentă a cheltuielilor și a datoriilor (dintre care 24% țin o evidență scrisă), în timp ce doar 6% nu știu cât cheltuiesc sau cu cât își depășesc bugetul.


2. CUNOAȘTEREA SISTEMULUI FINANCIAR
Aproximativ o treime dintre români declară că nu înţeleg deloc mecanismele financiare, iar 46% nu înțeleg produsele instituțiilor care oferă produse și servicii financiare. De exemplu, aproape jumătate dintre români nu știu deloc ce reprezintă dobânda variabilă a unui credit sau o înțeleg greșit. Acest lucru poate explica de ce 87% declară că preferă creditele cu dobândă fixă.
Mai mult, atunci când achiziționează produse și servicii financiare, aproape 40% dintre români nu consultă ofertele altor furnizori.

3. ATITUDINEA ROMÂNILOR FAȚĂ DE DATORII
Românii reacționează în mare parte emoţional când vine vorba despre datorii. Atunci când se confruntă cu întârzierea la plată a creditelor, o treime dintre ei așteaptă ca instituția financiară să le prezinte o soluție și doar 19% acționează pentru a găsi informații și soluții pentru reluarea plăților. De exemplu, 29% dintre români consideră Internetul o sursă importantă de informație, pentru a afla sfaturile și recomandările altor persoane care s-au confruntat cu dificultăți în plata ratelor. Platforme online de informare și consiliere precum BugetulFamiliei.ro sunt astfel o soluție din ce în ce mai utilizată.

Analiza de diferețiere arată acțiunile probabile și improbabile în funcție de atitudinea pe care respondenții o au față de datorii:

Atitudine Actiune probabila Actiune improbabila
Mă simt depăşit de situaţie şi nu ştiu ce pot face pentru a plăti datoriile Aştept ca instituţia către care am datorii să mă abordeze şi să îmi ofere o soluţie Mă împrumut ca să scap de datoriile cele mai urgente Cer sfaturi de la familie şi prieteni despre cum să depăşesc această situaţie Mă informez pe Internet ce au făcut alţii în situaţia mea
Sunt ingrijorat dar sunt sigur că voi plăti datoriile Cer sfaturi de la familie şi prieteni despre cum să depăşesc această situaţie Contactez instituţia unde am datorii pentru a negocia o soluţie
Am ceva idei cum aş putea scăpa de datorii dar am nevoie de un sfat Contactez instituţia unde am datorii pentru a negocia o soluţie Astept ca instituţia către care am datorii să mă abordeze şi să îmi ofere o soluţie Mă informez pe Internet ce au făcut alţii în situaţia mea
Îmi fac un plan şi acţionez pentru a-mi plăti datoriile Mă informez pe Internet ce au făcut alţii în situaţia mea Mă împrumut ca să scap de datoriile cele mai urgente Aştept ca instituţia către care am datorii să mă abordeze şi să îmi ofere o soluţie
De obicei nu am datorii Mă informez pe Internet ce au făcut alţii în situaţia mea Mă împrumut ca să scap de datoriile cele mai urgente

4. AUTOEVALUAREA EDUCAȚIEI FINANCIARE
75% dintre români se auto-evaluează ca fiind buni sau foarte buni în gestionarea banilor şi, implicit, a finanţelor personale. Managementul financiar este un fenomen complex atunci când treci de nivelul de bază – de urmărire a cheltuielilor, la interacțiunea cu sistemul financiar.

Consilierea financiară este o nevoie a prezentului, adesea cerută, sau asteptată.
Cu toate acestea, o mare parte din consiliere este realizată de persoane total necalificate (apropiaţi/ prieteni/ rude) în locul consilierilor financiari.
Informațiile socio-demografice dau predictabilitate şi prioritizează grupurile cu nevoi de consiliere/informare financiară: rural; urban (exclusiv Bucureşti); 36+ ani; educaţie scăzută şi medie, venit personal sub 1500 RON.