» ce-i de făcut când scade consumul?

Din ţara unde consumatorul este rege atât pentru sectorul public, cât şi mai ales pentru cel privat [v-aţi prins? da, vorbim de SUA] aflăm că americanii au renunţat la utilizarea excesivă a autoturismului personal. După ce un vârf al kilometrajului per capita s-a atins în 2004, tendinţa acestuia a fost de continuă scădere 8 ani la rând. La prima vedere, majoritatea ar spune “de vină este criza economico-financiară”. Ei bine, nu e chiar aşa de simplu sau aşa relevă studiul realizat de ConnPRIG Education Fund care a trecut la analiza stat cu stat a comportamentului consumatorului american de autoturism personal. Ceea ce au descoperit cei de la ConnPRIG Education Fund este chiar contrariul, adică nu există o corelaţie directă între cât de rău a fost zguduit un stat de criză economică şi reducerea kilometrajului per capita. De asemenea, în statele unde kilometrajul per capita a cunoscut cea mai abruptă scădere după anul 2004, nu poate fi explicată de un singur factor. Cel mai interesant insight pe care îl descoperă este că acest comportament de şofat a scăzut chiar în rândul tinerei generaţii. Astfel, dacă în 1983 87% dintre tinerii de 19 ani aveau carnet de conducere, în 2011 erau doar 69%. Ca atare, este vorba despre o schimbare fundamentală de comportament.
Ok şi ce-i de făcut?
În primul rând, trebuie să descoperi şi să analizezi profund aceste trenduri de comportament.
În al doilea rând, trebuie identificate efectele pozitive ale acestor schimbări de comportament.
În al treilea rând, trebuie găsită cea mai inteligentă şi profitabilă srategie de utilizare a resurselor împuţinate din astfel de schimbări în comportamentul de consum.
În studiul de faţă, constatările autorilor sunt acelea că strategia de transport a SUA este aceeaşi din anii ’50, adică de construire de autostrăzi şi drumuri noi, în timp ce înţelept ar fi ca resursele colectate din accize să fie utilizate pentru reabilitarea infrastructurii de transport existente, precum şi de prioritizare a investiţiilor pentru alte modalităţi de transport care se extind cu rapiditate ca de exemplu, transportul public, feroviar, cu bicicleta sau pe jos.
Este o lecţie de învăţat în multe domenii şi în alte spaţii culturale, ca de exemplu România.