computer assisted personal interviewing [CAPI]

Interviurile față în față oferă un avantaj semnificativ în ceea ce privește cantitatea și complexitatea informațiilor ce pot fi colectate.
Un chestionar realizat față în față poate fi semnificativ mai lung, ceea ce oferă posibilitatea de a adresa mai multe întrebări pentru detalierea aspectelor.
Operatorul de interviu se poate asigura de întreaga atenție a respondentului; de faptul că nu se uită la televizor, nu navighează pe internet sau desfășoara o altă activitate în paralel care să-i distragă atenția.
În cazul în care respondentul întâmpină dificultăți în înțelegerea întrebărilor, operatorul de interviu poate interveni imediat pentru a clarifica. În mod similar, în cazul în care respondentul furnizează răspunsuri confuze/ ambigue, operatorul de interviu poate interveni pentru a le clarifica.

Dar, probabil, cel mai important avantaj al interviurilor față în față comparativ cu alte metode este faptul că se pot intervieva respondenți ce nu pot fi contactați prin alte metode de culegere a datelor. Nu avem obstacole precum liste incomplete de respondenți, persoane ce nu pot fi contactate telefonic sau prin email. Operatorii de interviu merg din ușă în ușă, asigurând în acest fel disponibilitatea respondenților.

Interviurile față în față reprezintă resursa principală de informație pentru studiile strategice, prin asigurarea reprezentativității naționale, printr-o lungime şi complexitate a chestionarului suficient de mare.

Ne-am pregătit extrem de bine și ne perfecționăm încontinuu pentru a asigura cele mai înalte standarde pentru interviurile față în față. Cercetarea strategică este parte integrantă a expertizei noastre și știm că susținerea unei decizii de succes pleacă de la calitatea culegerii datelor. Managementul proiectelor ce presupun interviuri față în față este ceea ce ne-a adus de la început respectul și admirația clienților care realizează astfel de proiecte împreună cu noi.

Din echipa noastră de teren fac parte peste 400 de operatori de interviu și 40 coordonatori de teren pregătiți pentru a face față celor mai înalte provocări din punct de vedere al metodologiei și acoperirii geografice.

Tehnologia este dintotdeauna aliatul nostru: nField poate asigura acum suportul de interviu in cele mai izolate locatii din Romania